مهارت یعنی توانایی انجام یک کار و مهارت های زندگی آنهایی هستند که به ما کمک می کنند تازندگی خوب، شاد و موفقی داشته باشیم. برای رسیدن به این زندگی شاد باید مهارت ها وتوانایی های مختلفی داشته باشیم.
برای مثال باید بتوانیم استعدادها و نقاط قوت خود را خوب بشناسیم و آنها را پرورش بدهیم، با دیگران ارتباط برقرار کنیم و روابط خوب و صمیمانهای باآنها داشته باشیم. باید بتوانیم احساسات، آرزوها و خواستههای خود را بیان کنیم، مسایلی را که در زندگی با آنها مواجه میشویم.
حل کنیم، خوب تصمیمگیری کنیم و وقتی دچار هیجانهایی مثل ترس، خشم، خجالت یا غمگینی میشویم، با آنها کنار بیاییم و آنها را به شکل درستی ابرازکنیم که به ما و دیگران صدمه نزند. در این جا با یکی از این مهارتها آشنا خواهیم شد.
تعریف کارآفرینی
واژه کارآفرینی از کلمه فرانسوی Entreprendre به معنای «متعهدشدن» نشأتگرفته است.
بنا بر تعریف واژهنامه دانشگاهی وبستر: کارآفرین کسی است که متعهد میشود مخاطرههای یک فعالیت اقتصادی را سازماندهی، اداره و تقبل کند. واژه کارآفرینی دیر زمانی پیش از آنکه مفهوم کلی کارآفرینی به زبان امروزی پدید آید، در زبان فرانسه ابداع شد.
در اوایل سده شانزدهم میلادی کسانی را که در امر هدایت مأموریتهای نظامی بودند، کارآفرین میخواندند. از آن پس درباره دیگر انواع مخاطرات نیز همین واژه با محدودیتهایی مورد استفاده قرار میگرفت.
از حدود سال ۱۷۰۰ میلادی به بعد، فرانسویان درباره پیمانکاران دولت که دستاندرکار ساخت جاده، پل، بندر و تأسیسات بودند، به کرات لفظ کارآفرین را بهکار بردهاند.
تاریخچه کارآفرینی در ایران و جهان
علیرغم اینکه در کشورهای پیشرفته دنیا از اواخر دهه 1970 به بعد به موضوع کارآفرینی توجه جدی شده و حتی در بسیاری از کشورهای در حال توسعه هم از اواخر دهه 1980 این موضوع را مورد توجه قرار دادهاند، در کشور ما تا شروع اجرای برنامه سوم توسعه، توجه چندانی به کارآفرینی نشده بود.
حتی در محافل علمی و دانشگاهی نیز به جز موارد بسیار نادر، فعالیتی در این زمینه صورت نگرفته بود. مشکل بیکاری و پیشبینی حادترشدن آن در دهه 1380 موجب شد که در زمان تدوین برنامه سوم توسعه، موضوع توسعه کارآفرینی مورد توجه قرار گیرد، اما متأسفانه واژه کارآفرینی، موجب شده که معنی ایجاد کار و یا اشتغالزایی از این واژه برداشت شود؛ در حالی که کارآفرینی دارای مفهومی وسیعتر و با ارزشتر از اشتغالزایی است.