سفر رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور به تایباد با ارتقای مرکز فنی حرفه ای تایباد به مرکز بین المللی، راه اندازی کارگاه آموزش تعمیرات خودروهای سنگین
1399/12/19 تعداد بازدید: 296
print
سفر رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور به تایباد با ارتقای مرکز فنی حرفه ای تایباد به مرکز بین المللی، راه اندازی کارگاه آموزش تعمیرات خودروهای سنگین

به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش فنی وحرفه ای شهید عباسیان تایباد : علی اوسط هاشمی؛ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه ای در جلسه شورای اداری تایباد گفت: تایباد مهم ترین مرز اقتصادی کشور است ....

 سفر رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور به تایباد با ارتقای مرکز فنی حرفه ای تایباد به مرکز بین المللی، راه اندازی کارگاه آموزش تعمیرات خودروهای سنگین، ایجاد مرکز مشاوره ای کار و افزایش مهارت روستایی همراه شد

 

 

علی اوسط هاشمی؛ معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس سازمان فنی و حرفه ای در جلسه شورای اداری تایباد گفت: تایباد مهم‌ترین مرز اقتصادی کشور است و از زمانی که استاندار‌ سیستان و بلوچستان بودم علاقه داشتم این شهرستان‌را ببینم.

 

وی افزود: یکی از مهم ترین عناصر شکستن تحریم، دست یابی به دروازه ۱۵ کشور جهان است که همسایه ما هستند و اگر در جایی همسویی بین دولت های همسایه با دشمن باشد، با توجه به اصل رفتنی بودن دولت ها و ماندگاری مرز ها و مردم، این فرصت ارزشمندی است که از این فرصت سرمایه و ثروت ایجاد کردن، به مهارت و فن ما است.

 

هاشمی ادامه داد: مهارت نرم برد و تاثیر گذاری آن از مهارت سخت بیشتر است، مهارت نرم فن بیان است، توسعه ارتباطات و تعاملات بین کشورها حاصل این است.

 

وی با تاکید بر سخنان امام جمعه اهل سنت شهرستان تایباد، گفت: آنچه امام جمعه اهل سنت فرمودند، امر به مهارت است که از ویژگی های الهی است که عاریه در وجود انسان است، قدرت خلق که حاصل آن تکنولوژی هایی است که انسان امروز بدان دست یافته است.

 

هاشمی با مقایسه نرخ سواد در پیش و پس از انقلاب اسلامی ایران گفت: قبل از انقلاب نرخ سواد بسیار پایین بود، امروز به برکت انقلاب بیش از ۸۷ درصد نرخ سواد است و جمهوری اسلامی بستر آن را برای زنان و مردان‌فراهم کرد تا "انسان" سرمایه ملی شود و سیاست بر پایه انسانیت مبنای مدیریت کشور قرار گیرد. همه به سمت دانش روی آوردیم، اما امروز همه فکر کنند باید دکتر و مهندس شوند، به همین خاطر ارزش ها جابجا شدند.

 

وی افزود: راننده ای که از تبریز به تایباد می آید تا گردش‌ صنعت ادامه یاید، چقدر به مهارت رانندگی او تکریم داریم؟ ما وزن اجتماعی افراد دارای مهارت را کجا می بینیم؟ جهان امروز سوال می‌کند، چه بلد است؟ از عهده چه کاری بر می آید؟ ما ارزش شغل و کار را جابجا کردیم، در صورتی که امام خمینی ره در اولین دیدارش با جامعه کارگری فرمود: خدا کارگر است. ما ارزش کار را جابجا کردیم، بخشی از مشکل به مجلس و دولت برمی گردد چرا که مدرک گرایی در تمام استخدامات ملاک قرار گرفته است.

معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: جهان از موج چهارم انقلاب صنعت سخن می زند و امروز من از شروع موج دوم آن در کشور سخن می زنم. پدافند آسیب های اجتماعی مهارت است. بدون توجه به انسانِ توانمند هیچ تغییری رخ نخواهد داد. راه و رمز هر کشورِ واقع شده در مسیرِ توسعه، انسانِ توانمند است، نه نفت. همه ثروت های خدادادی موقعی ثروت محسوب می شود که انسان توانمند آن را مدیریت کند.

 

وی خطاب به مسئولان گفت: هرکس به شما مراجعه می کند بپرسید چه بلدی؟ در کارگاه هایی که به آن ها سر زدم، حدود ۴۵ درصد کارآموز فارغ التحصلان دانشگاهی است، از یکی پرسیدم تفاوت بین این کلاس با دانشگاه در چیست؟ گفت: تفاوت بین قلم و آچار است.

متاسفانه در شش ماهه اول یک و نیم میلیون شغل را کرونا از ما گرفت و الان در حال بازسازی آن هستیم.

 

رئیس سازمان فنی و حرفه ای انقلاب چهارم را انقلاب هوش مصنوعی و هوشمند سازی نام برد و گفت: انقلاب چهارم، انقلاب هوشمند سازی است، در سال ۲۰۲۵ پیش بینی می شود ۵۰ درصد تکنولوژی فعالیت می کند و ۵۰ درصد نیروی انسانی و‌اگر به آن توجه نکنیم، ضربه خواهیم خورد. ما امروز به صنعت هوشمند و دیجیتال باید فکر کنیم، تا پیش از ورود من به فنی و حرفه ای ۱۷ دپارتمان داشتیم و امروز به ۴۳ مرکز تخصصی رسیدیم. بازار امروز به ما می‌گوید چه می خواهد.

 

اوسط هاشمی با تاکید بر ارتقای مرکز فنی و حرفه ای تایباد گفت: ایجاد دپارتمان ملی مهارت مرزی شرق کشور در خراسان رضوی را فردا با استاندار خراسان رضوی نهایی خواهیم کرد. یکی از زایش های دپارتمان ملی مهارت مرزی، "ارتقای  سطح مرکز تایباد به مرکز بین الملل" است و امروز در تایباد دستور شزوع کار آن را دادم. باید بازار،‌نیروی کار و اقتضای هم‌را بپذیریم و آن را تقویت کنیم.

وی افزود: کارگاه آموزش تعمیرات خودروهای سنگین در تایباد با این حجم تردد، لازم است به نحوی که نیاز کشور همسایه هم تامین شود و ان شالله این موضوع نیز در تایباد پیگیری خواهد شد.

 

هاشمی تصریح کرد: پراکندگی روستاها آسیب زایی دارد و تجمیع روستایی تایباد بسیار عالی است، نرخ جمعیت روستایی به شهری در تایباد دو برابر کشور است و این نکته بسیار مثبتی است،  بنابراین مهارت روستایی الزامی است و آن را مد نظر قرار دهید، لذا این موضوع نیز در تایباد دنبال خواهد شد.

 

رئیس سازمان فنی و حرفه ای گفت: مرکز مشاوره کسب و کار و بازاریابی یک ضرورت است که شهرستان باید به آن توجه کند. هر دستگاه اجرایی که رو به سوی اشتغالزایی دارد، اولویت را به اموزش قرار دهید، کسی که تقاضای وام  دارد و مهارت کار نداشته باشد یک بیکار بدهکار خواهد شد.

 

وی با اشاره به قراردادهای معین های اقتصادی تایباد با فنی و حرفه ای، گفت: مهارت نباید به دولتی منحصر شود، جامعه محور بودن مهارت را مد نظر داشته باشید، هر کسی که در خود توان آموزش مهارت می بیند به کمک بخش دولت بیاید ما هم‌ آماده همکاری هستیم و مجوزات لازم‌را صادر خواهیم کرد