به گزارش روابط عمومی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور، «غلامحسین حسینی نیا»، با اشاره به آمار 53 درصدی از عدم انتخاب رشته واجدین در کنکور سال گذشته، افزود: خوشبختانه جامعه به این سطح از آگاهی رسیده است که راهیابی به دانشگاه، تنها مسیر خوشبختی نیست و مسیرهای بهتری از جمله کسب مهارت، برای رسیدن به توانمندی و اشتغال و در نهایت زندگی شایسته وجود دارد.
وی تصریح کرد: نگاه به مهارت در خانواده ها تغییر یافته است و این سازمان برای جذب مخاطبین، در گذشته با مشکل مواجه بود؛ اما در حال حاضر، متقاضبیان مهارت آموزی در برخی از دوره های مهارتی در صف فراگیری مهارت قرار دارند.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای با اشاره به 19 گروه هدف این سازمان، اذعان داشت: سازمان، متولی ارائه ی آموزش های غیررسمی مهارتی در دو بخش دولتی و خصوصی می باشد و 640 مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی، 5 هزار و چهارصد کارگاه آموزشی و حدود 12 هزار و 500 آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد از ظرفیت های این مجموعه می باشد که با هدف تربیت نیروی کار ماهر و نیمهماهر و گسترش چتر مهارتی به فعالیت مشغول می باشد.
وی با بیان اینکه حدود 50 درصد از متقاضیان مهارت آموزی را جوانان به ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می دهند، اظهار داشت: در برخی از رشته ها با استقبال 90 درصدی از این قشر رو برو هستیم.
حسینی نیا، با تأکید بر هم افزایی و بهره گیری از ظرفیت واحدهای تولیدی و خدماتی در ارائه ی آموزش های مهارتی، خاطرنشان کرد: 4 میلیون واحد صنفی درکشور وجود دارد که از این تعداد یک میلیون و 400 واحد، استاد شاگردی که همان توانایی فعالیت در محیط کار واقعی نوین می باشند را دارند.
وی ادامه داد: 20 درصد آموزش ها محیط واقعی کار به صورت تئوری در مراکز سازمان آموزش فنی و حرفه ای و 80 درصد از آموزش ها به صورت عملی و تکمیلی در واحدهای کارگاهی می باشد و کارآموزان می توانند پس از گذراندن دوره و سنجش صلاحیت حرفه ای، گواهینامه های بین المللی مهارت دریافت کنند.
معاونوزیر کار، با اشاره به مشاغل نوظهور، اذعان داشت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با توجه به مشاغل آینده و آینده ی مشاغل، تدوین و آموزش استانداردهای شایستگی در حوزه مشاغل نوین ونوظهور را در اولویت قرار داده است و بیش از یک هزار و ۲۳۴ استاندارد آموزش مهارتی دانش بنیان با تکیه بر آی تی طراحی و آماده شده است.
وی اظهار داشت: یکی دیگر از طرح های ارائه شده در این خصوص، طرح نخلستان ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی است که متناسب با رشته آنان، بازارکاری وجود ندارد و در قالب این طرح به آنها در مدت ۶ ماه، مهارت های فناوری اطلاعات، آموزش داده می شود که در کشور ۵۰۰ هزار فرصت شغلی در این زمینه وجود دارد.
حسینی نیا، در پایان با اشاره به برگزاری مسابقات ملی و جهانی مهارت، بیان داشت: آخرین مسابقات جهانی مهارت در سال 2019 در در کازان روسیه برگزار شد و مقرر شده بود 37 نخبه مهارتی کشور در 33 رشته به مسابقات 2022 شانگهای چین اعزام شوند که به عدم موافقت کشور چین، نخبگان مهارتی کشور ایران در 18 رشته و 7 کشور به صورت غیرمتمرکز حضور می یابند.
وی در پایان هفته ی کارآفرینی و آموزش های فنی و حرفه ای را به تمامی تلاشگران عرصه مهارت آموزی کشور تبریک گفت.