به گزارش روابط عمومی مرکز آموزش فنی و حر فه ای درگز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل اداره کل آموزش فنی و حرفه ای خراسان رضوی، افشین رحیمی در جمع اصحاب رسانه استان در آستانه بزرگداشت هفته ملی مهارت به سوالات خبرنگاران پاسخ گفت. وی در این نشست اظهار کرد: در4 ماهه ابتدایی سال جاری 36 هزار و 231 نفر در استان از آموزش های مهارتی بهره مند شده اند.
وی در ادامه افزود: در سال گذشته 124 هزار و 284 نفر آموزش مهارتی را در مراکز آموزش دولتی و خصوصی فرا گرفتند.
وی ادامه داد: از این تعداد 59 هزار و 8 نفر از بخش خصوصی و 65 هزار و 276 نفر در بخش دولتی مشغول به فراگیری شدهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی افزود: مخاطبهای کارآموز ما در این مکان به دو گروه تقسیم میشوند در ابتدا گروهی هستند که مهارت لازم را ندارند تا بتوانند برای خود ایجاد اشتغال کنند، به این گروه کارجو میگویند.
رحیمی عنوان کرد: گروه دیگر افرادی بوده که شاغلند اما به دلیل ارتقا فناوری قابلیت ارائه به بازار را ندارند که حدود 125 هزار نفر در این گروه مشغول هستند.
وی خاطرنشان کرد: از تعداد 124 هزار و 284 نفری که در سال گذشته مهارت را آموختن 62 هزار و 89 نفر بانو و 62 هزار و 108 نفر مرد بودند که با یک تفاوت جزئی نیمی را آقایان و نیمی را بانوان تشکیل دادهاند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی تاکید کرد: همچنین از این تعداد در سال گذشته 1020 نفر در بخش دولتی در حاشیه شهر مشهد، نیشابور، سبزوار و تربتحیدریه آموزشهای ویژهای را فرا گرفتند.
رحیمی تصریح کرد: در جوار دانشگاهها نیز 4621 نفر این آموزشها را فرا گرفتند و در حین دانشجویی مهارتهای فنی و حرفهای را آموزش دیدند.
وی تاکید کرد: علاوه بر این موارد در حوزه روستایی و عشایری 10 هزار و 936 نفر را آموزش دادهایم و در زمینه بسته ارائه شده توسط وزارت کار تحت عنوان مهارت آموزی در محیط کار نیز اقدامات بسیاری انجام دادهایم.
وی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 3629 نفر مشغول مهارتآموزی در قالب این طرح شدند و ما همواره پیگیر آن بودیم تا ملاحظه کنیم که چه تعداد از این افراد وارد بازار کار شدند.
رحیمی اضافه کرد: همچنین در حوزه پادگانها نیز سازمان فنی و حرفهای قرارگاه مهارتآموزی را ایجاد کرد که در آن به آموزش سربازان در پادگانها میپردازد.
وی گفت: در سال گذشته 2585 سرباز وظیفه در خراسان رضوی که سربازان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش، نیروی انتظامی و صنایع دفاع بودند که آموزشهای مهارتی را در آموختند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی تصریح کرد: در مراکز ثابت و دولتی خود آموزش 19 هزار و 648 نفر را در زندان در برنامه خود داشتیم که برای آنها بهترین نوع آموزشها را لحاظ کردهایم زیرا فرد در طول محکومیت خود یک مهارت را میآموزد و به دلیل داشتن مهارت در کارگاه تولیدی زندان مشعول به کار میشود.
رحیمی ادامه داد: همچنین برای این فرد پس از کسب مهارت و پایان محکومیت خود پس از خروج از زندان تسهیلاتی را لحاظ میکنیم تا در آن حرفه مشغول به کار شود.
وی اظهار کرد: بیش از 90 درصد این افراد به دلیل نداشتن یک حرفه مرتکب جرم میشوند پس ما برای جلوگیری از این جرایم زمینه مهارت را فراهم میکنیم و در کنار آن حمایتهایی مانند تسهیلات برای آنها در نظر میگیریم و در این راستان نیز انجمن حمایت از زندانیان نیز با ما همکاری دارند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی تاکید کرد: طبق آمارهای اعلام شده برگشت به جرم این افراد بعد از کسب مهارت و شغل بسیار کاهش می یابد میرسد. همچنین در سال 96 حدود 3414 نفر را در زندان آموزش دادهایم.
رحیمی با اشاره به کارگاه هیا سیار شهری اظهار کرد: در سال گذشته نیز حدود 4742 نفر در قالب این کارگاههای سیار آموزش دیدهاند، در همان سال نیز 14 هزار و 358 آموزش مهارتی ویژه شاغلان را فرا گرفتند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی با بیان اینکه در سال گذشته 59 هزار و 8 نفر در دانشگاه آزاد مورد آموزش قرار گرفتند، بیان کرد: علاوه بر آن 63 پایگاه برای آموزش افراد حاشیه شهر نیز در گرفتیم.
رحیمی ادامه داد: در حاشیه شهر در 4 شهر خراسان رضوی، 63 پایگاه داریم که از این تعداد 53 مورد آن توسط بخش خصوصی و 11 مورد آن توسط بخش دولتی دایر شده است.
وی در خصوص اقدامات مرکز فنی و حرفهای در سال جاری، اضافه کرد: همچنین در 4 ماهه ابتدایی سال جاری آموزشهای حاشیه شهر 2215 نفر بوده که نسبت به گذشته افزایش داشته است در این مدت 2 برابر سال گذشته در حاشیه شهر مهارتهای آموزشی را لحاظ کردهایم.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی عنوان کرد: در سال جاری نیز در 4 ماهه ابتدایی سال 36 هزار و 231 نفر را مهارتآموزی کردهایم که از این تعداد 17 هزار و 582 نفر بانو و 18 هزار و 379 نفر مرد بودند.
رحیمی تصریح کرد: حدود 3580 نفر از ابتدای سال در قالب طرح مهارتآموزی در محیط کار آموزش دیدهاند و حدود 1987 نفر از جوانان استان در کارگاههای مهارتآموزی استان حضور پیدا کردند.
وی تاکید کرد: همچنین در این مدت 963 نفر در قالب قرارگاه مهارتآموزی سربازان آموزش دیدند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی اظهار کرد: در طرح آموزشی سیار نیز 1435 نفر و در بخش صنایع نیز 2311 نفر دورههای آموزشی خود را پشت سر گذاشتند.
رحیمی افزود: در سال گذشته ما در کمپهای تحت درمان بهزیستی 315 نفر در کمپها بر اساس ماده 15 و 16 آموزش مهارتی فرا گرفتند که این رقم در سال 97، 12 نفر بوده که امید داریم تا پایان سال افزایش پیدا کند.
وی بیان کرد: یکی از اولویتهای ما در سال جاری توانمند سازی روستاییان و عشایر بوده که به دنبال آن هستیم که این آمار را چه به صورت دولتی و چه به صورت غیردولتی افزایش دهیم.
رحیمی با اشاره به رونمایی از طرحهایی که با حضور معاونت وزیر و استاندار در فرودین ماه سال جاری انجام گرفت، بیان کرد: این طرحها شامل اولین مجموعه توسعه آموزشهای فنی و حرفهای، سه طرح وقف و اشتغال و افتتاح مرکز آموزش پوشاک بانوان سرپرست خانوار می شود.
وی عنوان کرد: در طرحهای مهارتآموزی نیز خیریهها نقش اساسی داشتند، بسیاری از نیروهای مهارتآموز در خیریهها مشغول فعالیت هستند.
مدیرکل آموزش فنی و حرفهای خراسان رضوی افزود: در اواخر فروردین ماه سال جاری سه مرکز در جوار دانشگاه افتتاح کردیم که این مراکز شامل دانشگاه آزاد اسلامی مشهد، دانشگاه صنعتی سجاد و دانشگاه آزاد اسلامی قوچان میشود، همچنین ایجاد چهار مرکز دیگر را نیز درخواست دادیم.