عملکرد سال 1396 مرکز آموزش فنی و حرفه¬ای شهرستان سبزوار
1397/03/23 تعداد بازدید: 1085
print
عملکرد سال 1396 مرکز آموزش فنی و حرفه¬ای شهرستان سبزوار

مرکز آموزش فنی و حرفه¬ای سبزوار مرکز آموزش فنی و حرفه¬ای برادران سبزوار از سال 1370 بصورت تیم سیار آموزش خود را آغاز نموده و در سال 1382 مرکز جدید این شهرستان درزمینی به مساحت 60000 متر مربع و زیربنای 4500 مترمربع رسماً افتتاح گردید و کلیه کارگاه های آموزشی به مرکز اصلی منتقل شد. اکنون با 13 رشته و 26 حرفه¬ی آموزشی، امکانات خوابگاه شبانه روزی و سلف سرویس به متقاضیان آموزش¬های لازم را ارائه می¬نماید. افراد آموزش دیده در صنایعی مانند کابل خودرو، کارخانه جمکو، صنایع پتروشیمی، کارخانه سیمان، صنوف

 

 

عملکرد سال

 

1396

 

مرکز آموزش فنی و حرفه­ای شهرستان سبزوار

 

 

 

 

تهیه و تنظیم

  واحد فناوری­اطلاعات مرکز

اسفندماه 96


سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور

 

 

سازمان آموزش فنی و حرفه­ای کشور وابسته به وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ابتدای تأسیس در سال 1359 از ادغام سه واحد آموزشی "اداره کل تعلیمات حرفه ای وزارت کار و امور اجتماعی"،"صندوق کارآموزی" و "کانون کارآموزی" با نام »سازمان آموزش فنی و نیروی انسانی « تشکیل گردید و در سال 1360 به » سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور « تغییر نام یافت.

در حال حاضر این سازمان علاوه بر ستاد مرکزی، دارای 31 اداره کل، بیش از 600 مرکز آموزش فنی و حرفه ای دولتی و بیش از 17 هزار آموزشگاه فنی و حرفه ای آزاد در سطح کشور و همچنین مرکز آموزش تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای است.

مأموریت اصلی سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور آموزش، پژوهش، تولید استانداردهای آموزشی و ارزشیابی مهارت نیروی کار کشور است که فرآیند آموزش در قالب دوره های 1 تا 18 ماهه به صورت کوتاه مدت و پودمان های تکمیلی بین سطوح تحصیلی از طریق آموزش در مراکز ثابت بخش دولتی، تیم های سیار شهری و روستایی، مراکز جوار صنایع و صنوف، مراکز جوار دانشگاه، مراکز جوار زندان، مراکز جوار پادگان ها، آموزش در مرکز تربیت مربی و پژوهش های فنی و حرفه ای و همچنین آموزش در بخش غیر دولتی توسط آموزشگاه های فنی و حرفه ای آزاد انجام می شود و بدین وسیله نسبت به تأمین و تربیت نیروی کار ماهر و نیمه ماهر مورد نیاز بخش های مختلف صنعت، کشاورزی و خدمات و ارتقای فرهنگ مهارت های فنی جامعه اقدام می نماید.

 

 

مرکز آموزش فنی و حرفه­ای سبزوار

 

مرکز آموزش فنی و حرفه­ای برادران سبزوار از سال 1370 بصورت تیم سیار آموزش خود را آغاز نموده و در سال 1382 مرکز جدید این شهرستان درزمینی به مساحت 60000 متر مربع و زیربنای 4500 مترمربع رسماً افتتاح گردید و کلیه کارگاه‌های آموزشی به مرکز اصلی منتقل شد.

اکنون با 13 رشته و 26 حرفه­ی آموزشی، امکانات خوابگاه شبانه روزی و سلف سرویس به متقاضیان آموزش­های لازم را ارائه می­نماید. افراد‌ آموزش دیده در صنایعی مانند کابل خودرو، کارخانه جمکو، صنایع پتروشیمی، کارخانه سیمان، صنوف و...جذب بازار کار می­شوند .

مرکز خواهران سبزوار از سال 1375 فعالیت خود را آغاز نموده ودر سال 1378 به محل کنونی انتقال یافت و با افزودن رشته­های مختلف فنی و خدماتی آموزش­های لازم را ارائه می­نماید.

شهرستان سبزوار علاوه بر مراکز ثابت حدود 40 آموزشگاه آزاد تحت نظم دارد که در رشته های مختلف به طور آزاد از علاقه مندان ثبت نام بعمل آورده و مهارت های لازم را ارائه می­نمایند.

 

 


 

عملکرد واحد آموزش مرکز

·       گستره فعالیت آموزشی مرکز

آموزش­ها در بخش­های،

1-     مراکز ثابت برادران و خواهران

2-     مراکز سیار شهری در داورزن،سلطان آباد، ششتمد، شامکان، روداب

3-     مراکز سیار روستایی در روستاهای مهر، صدخرو، مشکان، ملوند، ایزی، جنبذ و ...

4-     آموزش در محیط کار واقعی

5-     آموزش در صنایع و بنگاه های اقتصادی

6-     آموزش در دانشگاه­های شهرستان

7-     آموزش در زندان

8-     آموزش در پادگان

9-     آموزش در سکونتگاه­های غیر رسمی

10-  آموزش در طرح ترسیب کربن

 

·       جدول عملکرد آموزشی در بخش­های مختلف

 

ردیف

عنوان آموزش

نفر -  دوره

نفر - ساعت

1

مرکز ثابت برادران

638

116133

2

مرکز ثابت خواهران

553

86219

3

شعب شهری

532

77733

4

صنایع

365

18308

5

روستایی

578

70042

6

زندان

79

14972

7

پادگان

110

9687

8

جوار دانشگاهی

235

33114

9

کارآموزی در محیط کار واقعی

216

34464

10

سکونتگاههای غیر رسمی

456

74810

11

طرح ترسیب کربن

86

11083

جمع کل

3848

546565

·       نمودارهای آموزشی مرکز

 

 

 

·       تحلیل آموزشهای ارائه شده مرکز

ü  توجه جدی به مهارت آموزی اقشار آسیب پذیر و آسیب دیدگان اجتماعی

مرکز آموزش فنی و حرفه ای سبزوار به منظور پیشگیری از آسیب های اجتماعی، توانمند سازی و مهارت­آموزی اقشار آسیب پذیر و آسیب دیدگان اجتماعی با هماهنگی و همکاری سایر دستگاه های مرتبط در امر حمایت از اقشار آسیب پذیر با برنامه ریزی منسجم و هماهنگ در خصوص توانمند سازی و مهارت آموزی این اقشار برای زنان سرپرست خانواده، دختران و زنان خودسرپرست، زندانیان، خانواده­ی زندانیان، معتادان و معتادان بهبودیافته، خانواده­ی معتادان، معلولان تحت پوشش دستگاه­های حمایتی، جوانان فاقد مهارت آماده به کار، دختران و زنان بدسرپرست و... گام برداشته تا زمینه را برای کارآفرینی، کاهش بیکاری، ورود به بازار کار و احراز شغل مناسب آنان فراهم آورد. فراهم سازی زمینه­ی ارتباط و همکاری و امضای تفاهم­نامه با دستگاه­های ذیربط در امرکاهش آسیب­های اجتماعی از جمله بهزیستی، سازمان امور زندان­ها و اقدامات تأمینی، ستاد مبارزه با مواد مخدر، کمیته امداد امام خمینی )ره(، ستاد بازآفرینی محلات هدف و...  از جمله اقدامات صورت گرفته از سوی این مرکز در راستای پیشگیری از آسیب های اجتماعی و تحقق عدالت اجتماعی است.

v   نمودار فوق نشان می­دهد حدود 16 درصد از آموزشهای ارائه شده، به اقشار آسیب پذیر و آسیب دیدگان اجتماعی اختصاص یافته است که متناسب با جمعیت هدف و از اهداف تعیین شده اسناد بالا دستی و اقتصاد مقاومتی می­باشد.

 

ü  توجه به آموزش­ و آزمون­های ادواری ارائه شده به سربازان نیروهای مسلح­ سال 96

با توجه به اینکه سربازان در خط مقدم ورود به بازار کار می­باشند، مهارت آموزی در راستای توانمندسازی و اشتغال پذیری این قشر جوان جامعه از اولویت­های کشور، سازمان و مرکز می­باشد. توجه به این مهم در عملکرد مرکز مشهود است. دیدار با فرماندهان، دعوت و بازدید ایشان از توانمندی­های مرکز و ارائه آموزشهای متناسب و برگزاری 3 دوره آزمون ادواری از جمله فعالیتهای مرکز در این مقوله میباشد.

 

v   نمودار فوق نشان می­دهد حدود 5 درصد از آموزش­ها و 10درصد ازآزمونهای ارائه شده، به سربازان نیروهای مسلح­ اختصاص یافته است که متناسب با جمعیت هدف و از اهداف تعیین شده و هدفمند سازمان می­باشد.

 

 

 

 

 

 

ü  توجه به آموزش روستائیان­در­ سال 96

در راستای ارتقا و توسعه­ی توانمندی­های علمی، مهارتی و تولیدی خانوارهای روستایی و عشایری، با هدف توانمندسازی جامعه روستایی، کفیت بخشی به دانش فنی و حرفه­ای و ارتقای توانمندی­های مهارتی این جامعه مولد کشور، بهره­مندی هر چه بیشتر آنان از فرصت­های آموزشی، امکان دسترسی به فرصت­های شغلی مناسب و همچنین بالا بردن بهره­وری در تولیدات کشاورزی این مرکز با همکاری بخشداران، دهیاران و شوراهای محترم روستاهها امکان برگزاری دوره­های آموزش فنی و حرفه­ای و مهارتی را برای روستاییان ایران فراهم نموده است.

 

 

v   نمودار فوق نشان می­دهد حدود 15 درصد از آموزش­های ارائه شده، به آموزش روستایی­ اختصاص یافته است. لذا با توجه به اینکه تقریبا حدود نیمی از جمعیت شهرستان را روستائیان تشکیل می دهند. می­باید با رفع موانع تشکیل کلاسهای آموزش در روستاهها این رقم را حداقل به 30 درصد برسانیم.

 

 

 

 

ü  توجه به آموزش دانشجویان ­در­ سال 96

نظر به ضرورت مهارت آموزی دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاهی و به منظور بهر­ه­مندی از امکانات و ظرفیت­های دانشگاه­ها و مرکز، این مرکز ضمن عقد تفاهم­نامه آموزشی با تمامی دانشگاه­های سطح شهرستان در حال حاضر اقدام به برگزاری دوره­های آمادگی شغلی، کارآفرینی بر اساس الگوی KAB ، مهارت­های پیشرفته از جمله مدیریت کسب و کار و نرم افزارهای تخصصی و ... نموده است.

 

v   نمودار فوق نشان می­دهد حدود 6 درصد از آموزش­های ارائه شده، به آموزش دانشجویان اختصاص یافته است. لذا با توجه به اینکه تقریبا حدود 7 درصد از جمعیت شهرستان را دانشگاهیان تشکیل می­دهند حجم آموزشهای ارائه شده از لحاظ آماری متناسب می­باشد . لیکن با عنایت به اینکه دانشجویان یکی از نزدیکترین اقشار به اشتغال  می­باشند، ­باید توجه بیشتری به حجم و نوع آموزش­های ارائه شده به این قشر شود. لذا ضرورت آموزش مهارت­های پیشرفته­ی فنی در حوزه­های مکاترونیک، نانو تکنولوژی، بیو تکنولوژی، مالتی مدیا و ... احساس می­شود که باید برای سال آینده در دستور کار قرار گیرد.

 

ü  توجه به آموزش صنایع و صنوف­ در­ سال 96

 

بخشی از آموزش­های مرکز در قالب آموزش در صنایع، ویژه شاغلان بازار کار و در راستای             صیانت از نیروی کار و ارتقای سطح مهارت آنان همگام با فناوری­های روز و به منظور تأمین نیروی انسانی ماهر مورد نیاز صنایع و صنوف اجرا می­گردد.

 

 

 

v   نمودار فوق نشان می­دهد حدود 10 درصد از آموزش­های ارائه شده، به آموزش صنایع و صنوف اختصاص یافته است. لذا با توجه به اینکه صنایع و صنوف اصلی ترین و نزدیک ترین شرکای آموزش فنی و حرفه­ای به حساب می­آیند، ارائه آموزش­های کاربردی و مناسب برای سال آتی در دستور کار قرار گیرد و این درصد باید برای سال آتی حداقل به 15 درصد برسد.

 

 

 

 

 

·       فعالیت خاص  آموزشی مرکز

ü  برگزاری دوره­های آموزشیتخصصی با همکاری شرکت های فنی مهندسی در غالب قرارداد آموزشی از جمله شرکت کناف ایران و شرکت ملی نفت ایران ( اپراتور جایگاههای CNG ) و .....

ü  برگزاری اولین دوره آموزشی برق و انژکتور موتور سیکلت با همکاری شرکت میهن یدک گرمسار برای اعضاء اتحادیه تعمیرکاران موتورسیکلت.

ü  ساماندهی آموزش هنرمندان در قالب طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی با همکاری اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان.

ü  تجهیز و آماده­سازی کارگاه تراشکاری مرکز در راستای حذف رشته­های کم اثر و ایجاد کارگاه­های موثر

ü  برگزاری هجدهمین دوره مسابقات المپیاد ملی مهارت مرحله شهرستانی و اعزام به مرحله استانی..

ü   برگزاری هجدهمین دوره مسابقات المپیاد ملی مهارت مرحله استانی در 3 رشته مهارتی رباتیک، تاسیسات الکتریکی و کنترل صنعتی.

ü  برگزاری اردوی آماده سازی برگزیدگان مرحله کشوری دو رشته رباتیک و تاسیسات الکتریکی، هجدهمین دوره مسابقات المپیاد ملی مهارت در شهرستان به مدت 8 ماه.

ü  ساماندهی آموزش صنوف شهرستان در قالب طرح مهارت آموزی در محیط کار واقعی با همکاری اداره صنعت و معدن و اتاق اصناف شهرستان.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

·       تصاویری از کارگاه های آموزشی مرکز سبزوار


 

 

عملکرد واحد آزمون ، سنجش و ارزشیابی مهارت

 

آزمون هماهنگH

عنوان

تعداد شرکت کننده (نفر)

تعداد قبول شده(نفر)

آزمون های هماهنگ

911

512

 

آزمون آنلاینH

عنوان

تعداد شرکت کننده(نفر)

تعداد قبول شده(نفر)

آزمون های آنلاین

2478

1362

 

آزمون صنعت ساختمانH

عنوان

تعداد شرکت کننده(نفر)

تعداد قبول شده(نفر)

آزمون های  صنعت ساختمان

254

163

تمدید و صدور کارت مهارت

1623

 

 

آزمون تفاهمنامه های صنعت فرش ، صنایع دستی و صنوفH

عنوان

تعداد شرکت کننده(نفر)

تعداد قبول شده(نفر)

آزمون های تفاهم نامه

13

12

تمدید و صدور کارت تاییدیه مهارت

242

تعیین صلاحیت صنفی

492

 


 

نمودارهای عملکرد سالانه واحد آزمون و ارزشیابی مرکز سبزوار در سال 1396

 

آزمون های هماهنگ

 

 

آزمون های آنلاین

 

 

 

آزمون های صنعت ساختمان

 

 

 

آزمون تفاهمنامه­ صنعت فرش

 

 

 

 

 

 

تمدید و صدور کارت مهارت

 

 

 

 

عملکرد واحد مشاوره و رهگیری شغلی

 

Ø    مشاوره شغلی کارآموزان و کارجویان به تعداد  3887نفر .

Ø    ارسال لیست مشاوره سال96 به اداره کل متبوع .

Ø    رهگیری کارآموزان در سال96 به تعداد 628 نفر.

Ø    بازدید دانش آموزان و هنرآموزان مدارس از کارگاه های مرکز در طرح فرهنگ سازی آموزش­های فنی و حرفه­ای به تعداد 1157 نفر .

Ø    برگزاری جلسات کمیته رهگیری اشتغال.

Ø    برگزاری جلسات افتتاحیه و اختتامیه کارآموزان در مرکز .

Ø    برگزاری نمایشگاه دستاوردهای کارآموزان مرکز .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

عملکرد معاونت و پشتیبانی

 

·        تشکیل جلسات شورای نظارت، ارزیابی و گسترش آموزشی به تعداد 15 جلسه .

·        تشکیل جلسات شورای فرهنگی به تعداد 4 جلسه .

·        برگزاری جلسات شورای مربیان به تعداد 4 جلسه .

·        برگزاری جلسات شورای امر به معروف و نهی از منکر به تعداد 4 جلسه .

·        برگزاری جلسات با ارگان های مختلف به تعداد 18 جلسه و انعقاد تفاهم نامه و قرارداد آموزشی .

·        برگزاری مراسم دعای زیارت عاشورا در دوشنبه هر هفته در نمازخانه مرکز .

·        برپایی نماز جماعت ظهر و عصر همه روزه در محل نمازخانه مرکز .

·        بازدید کارآموزان دوره های آموزشی مرکز از بخش های صنعت و کشاورزی در 7 نوبت .

·        برپایی ایستگاه صلواتی در محل ورودی مرکز به مناسبت اعیاد شعبانیه و هفته ملی مهارت.

·        برگزاری نشست با مدیران شهرداری جهت بررسی مسائل آموزشی و همکاری در سایر بخش ها .

·        پذیرایی از مهمانان، مسافرین و زائران

·        تشکیل جلسات متعدد از جمله شورای مربیان در سالن جلسات مرکز

 

عملکرد امور اداری و دبیرخانه

 

·        ثبت بیش از 6000 نامه اداری در اتوماسیون اداری دیدگاه(چارگون) .

·        تایپ نامه های اداری مرکز

·        ارسال عملکرد پرسنل رسمی و قراردادی و سرباز مربیان و ثبت در زیرپورتال 12 و 20 هر ماه

·        تکمیل فرمهای ارزشیابی سال 96 پرسنل و ارسال آن به اداره کل

·        ثبت روزانه مرخصی و مأموریت پرسنل در سیستم حضور و غیاب

·        ارسال عملکرد روحانی مرکز به صورت ماهانه 25 هر ماه .

·        ثبت مرخصی سالانه 96 پرسنل در کارتکس و اعلام به همکاران محترم

·        یادآوری پاسخ نامه های اداری کلیه واحدها به صورت روزانه

·        ابلاغ بخش نامه های اداری به کلیه واحد ها

·        بایگانی کلیه نامه های رسیده و فرستاده مربوط به تمامی واحدهای مرکز بصورت الکترونیکی

·        صدور برگ مأموریت روزانه پرسنل مرکز و ارسال به اداره کل به صورت ماهانه .

·        ثبت مأموریت و مرخصی روزانه پرسنل مرکز در اتوماسیون اداری .

·        دریافت و ارسال نامه های اداری شبکه دولت.

 

 

عملکرد واحد آموزشگاه­های آزاد و مشارکت­های مردمی :

 

Ø    صدور موافقت نامه اصولی آموزشگاه آزاد به تعداد 3 فقره .

Ø    تمدید پروانه تأسیس 3 مورد .

Ø    بازدید از آموزشگاه های آزاد 120 مورد .

Ø    درخواست تأسیس آموزشگاه آزاد 5 مورد .

Ø    صدور پروانه تأسیس آموزشگاه آزاد 2 مورد .

 

 

آمار کارآموزان آموزش دیده آموزشگاه های آزاد در سال 96

 

* برادران     717     نفر                           * خواهران    2023       نفر

 

 

عملکرد :       449118  نفر ساعت